۱۳۹۵ مهر ۲۸, چهارشنبه

انحلال و تصفیه شخصیت حقوقی و مسائل مالیاتی آن

انحلال و تصفیه شخصیت حقوقی و مسائل مالیاتی آن :  



تشریفاتی و صوری بودن برخی [بیشتر ! ] تشریفات اداری در سطوح شرکت های کوچک و متوسط () که بدنه اصلی فعالان اقتصادی را شامل می گردد , فرهنگ و تلقی خاصی را در میان مردم ما بوجود آورده که تطابق رفتار مان با استاندارد های جهانی و الزامات سازوکار های قانونی و مدون شاید اندکی زمان ببرد . 
تلقی عمومی از صوری و تشریفاتی بودن بسیاری فرم ها و قرارداد ها و عقود رسمی (مانند عقودی که برای دریافت وامی که بیشتر به مصارف دیگری می رسد منعقد می گردد !) و حتی دولتی ( مانند اظهارنامه های مالیاتی , سرشماری , ... ) , در گذشت زمان سوابقی را به وجود آورده که افزون بر قابل اتکا نبودن مایه دردسر برای کارآفرینان و فعالان اقتصادی که مبادرت به تنظیم این فرم های به تصور خود صوری نموده اند نیز گردیده است . یکی از این بی شمار فرم های رسمی که تا کنون , بیشتر , تشریفاتی و غیر موثر تلقی شده است , البته اظهارنامه های مالیاتی عملکرد سالانه می باشد :

 بسیاری  فعالان اقتصادی و کارآفرینان که پیش تر  برای استفاده در آینده ( شاید به تصور خودشان : "احتیاطا" ! ) شخصیت حقوقی  شرکت ها و موسساتی که به ثبت رسانده بودند را  نگاهداری کرده و از  انحلال و تصفیه آن ها خودداری می نمودند , این روزها , بخاطر  برگ تشخیص های بی  "کِش و پیمان" ی که توسط ماموران تشخیص درآمد دارایی صادر می شود و   چندین نمونه  آن را  در همین کانال [تلگرام] برای تان گذاشته ایم  , تلاش می کنند تا هر چه زودتر از قید حیات شخصیت حقوقی یاد شده خود را آزاد سازند  .
از آن جایی  که  "صفر کردن" در فرهنگ مالیاتی ما جا افتاده است , مانند این که می گویند :  " اگر هم فعالیت نداری صفر رد کن " !  ,
در همین زمینه هم  شاید مدیر یا مالک شخصیت حقوقی مورد نظر به  اپراتور کافی نت یا حسابدار و اپراتور خودش یا فرزند اش  (  یا هر شخص دیگری که معمولا تکالیف اینترنتی مودیان را برای وی به انجام می رساند )   عنوان نموده باشد  :  "حساب های  اظهارنامه عملکرد سالانه را می خواهیم صفر اش کنیم " ,
یا به سادگی گفته باشد :  " صفر اش کن "  ! ؟  ,
و اپراتور نیز  به صفر کردن مانده حساب های موجود در ستون ابتدای سال  اظهارنامه ها  دست یازیده باشد ! . 
غافل از این که  " بود یا نبود"  هر کدام  از این اقلام می تواند قرینه مالیاتی را  برای  عامل تشخیص درآمد مشمول مالیات رسیدگی کننده به اظهارنامه ( که آن چنان که اثبات نموده ایم "سعی وافر در تشخیص فله ای دارد " ! )  ایجاد نماید .
القصه ! , بسیاری از مشتریان , دوستان و آشنایان به چنین وضعیتی گرفتار شده و  پِی آمد آن برگ تشخیص "آن چنانی" ! نیز برای شان صادر گردیده ( که دست اندر کار  دفاع و لایحه و  رفع و رجوع آن هستیم ) و یا ممکن است هنوز عوارض  آن آشکار نشده باشد .  
بنابراین بایستی  گوشزد  نمود که خارج نمودن اعداد و ارقام  از اظهارنامه , هر چند که صوری و بدون پشتوانه دفاتر قانونی و اسناد و مستندات  در آن  وارد شده باشد [ که بیشتر این چنین است , متاسفانه ! ] , کاری فوق العاده  تخصصی  بوده و  آثار و عوارض حقوقی و مالیاتی به همراه داشته و  بایستی در دفتر قانونی پلمپ شده ثبت گردد و مدارک مثبته ( اثبات کننده ) آن نیز نگاهداری و هنگام رسیدگی به ممیز محترم مالیاتی ارائه گردد .
فلذا ! :  " آقا  نکنید این کار ها را  "  ! ؟ 

۱۳۹۵ مهر ۱۸, یکشنبه

وضعیت برگ تشخیص های درآمد مشمول مالیات این روزها

در زیر نمونه یک اعتراض به برگ تشخیص صادره برای سالی که پیش تر برای آن برگ تشخیص صادر گردیده و مورد رسیدگی قرار گرفته است ,
و نسبت به مأخذی در آن درآمد مشمول مالیات تشخیص داده شده که موضوعیت ندارد و افزون بر آن در برگ تشخیص عملکرد سال دیگری نیز بر همان مأخذ درآمد مشمول مالیات محاسبه و مطالبه گردیده ,
ضمن این که رخداد مالی اصلی در سال دیگری مورد ثبت و انعکاس قرار گرفته که هنوز برگ تشخیص مربوط به آن صادر نگردیده است :

در پی این پست به بررسی این مسئله می پردازیم که :
چگونه این حالت های متضاد و متناقض با یکدیگر جمع می گردند ؟
الف -شاید هنگام رسیدگی به پرونده مودی و صدور برگ تشخیص برای وی , سایر اطلاعات و محاسبات سنوات گذشته مودی در اختیار ماموران  تشخیص درآمد قرار نمی گیرد تا از مأخذ قرار دادن مجدد اقلام پیشگیری شود ؟ .

این روش  در کنترل داخلی شرکت ها نیز کاربرد دارد , اما در این صورت پس از صدور برگ تشخیص بایستی توسط مرجع دیگری نیز مورد بازبینی و محاسبه قرار گیرد تا از عدم تناقض آن با محتوای کل پرونده مالیاتی مودی اطمینان حاصل گردد . 
...